Dagopvang

Dagopvang

De Notedop biedt dagelijks opvang aan zo’n 200 kinderen in verschillende groepen:

  • Twee babygroepen (2 – 24 maanden)
  • Twee peutergroepen (24 maanden – 4 jaar)

Om er voor te zorgen dat kinderen zich veilig kunnen voelen in hun groep, streven wij er naar dat er maximaal drie vaste pedagogisch medewerkers op een groep werken. Per dag zijn er twee pedagogisch medewerkers aanwezig.

Op de babygroep is het maximum aantal kinderen 9 met twee pedagogisch medewerkers of 13 kinderen met 3 pedagogisch medewerkers. Bij een peutergroep is het maximum aantal kinderen 16 met twee pedagogisch medewerkers.

Direct inschrijven

Ruim zes jaar geleden was ik zwanger van mijn eerste kind. Destijds was het best lastig om een plekje te vinden op een kinderdagverblijf. Zodra we wisten dat er een kindje kwam moesten we ook gaan nadenken over kinderopvang. Ik heb de websites van verschillende dagverblijven bekeken en uiteindelijk zijn we bij de Notedop uitgekomen. Hun pedagogisch beleid past bij onze visie van opvoeden. We zijn naar een informatieavond gegaan, en hebben een rondleiding gevolgd. En toen wisten we zeker, dit is de plek waar we ons kind aan toe vertrouwen.

Ruim ¾ jaar later was de eerste dag dat onze dochter, toen 15 weken oud voor het eerst naar de Notedop ging. Vanaf het begin voelde het goed. Als ze daar is maak ik me geen zorgen en kan ik met plezier naar mijn werk gaan. Dat gevoel is er nog steeds. Inmiddels is ze 5 en gaat ze naar de NSO, en hebben we een zoon van 3 die naar de peutergroep gaat. Hij gaat 3 hele dagen en zij gaat 2 dagen naar de NSO.

Voor de kinderen is de Notedop echt hun tweede huis. Mijn zoontje zegt zodra we de rondweg van Houten opdraaien, ‘die kant op is míjn Notedop’. Hij heeft een goede band met de pedagogisch medewerkers en Han in het bijzonder. Het is leuk om te zien dat alle pedagogisch medewerkers hun eigen sterke punten hebben en elkaar daarin goed aanvullen. Han is een echte ondernemer. Hij neemt de kinderen graag mee op pad. In de bakfiets ergens naar toe fietsen. Kastanjes zoeken in de herfst. In de zomer wordt bij warm weer een badje opgezet en hebben ze de grootste lol. En bij dagen dat het helaas slecht weer is gaat hij met ze spelen in de ballenbak en kussenkamer, of neemt hij ze mee naar de Noteclub waar buiten schooltijden de jongste NSO kinderen verblijven. Daar hebben ze weer andere dingen om mee te spelen, en voor de grotere peuters een leuke uitdaging. Suzanna maakt de mooiste knutselwerkjes met de kinderen. Schilderen met stengels bleekselderij, stempelen met vorkjes, een lapjeskat met stukjes stof. Alle leuke dingen die je op pinterest kan vinden, kun je in de mandjes van de kinderen verwachten.

Mijn dochter zit nu op de Noteclub. Het is heel fijn dat ze na een drukke dag op school daar van alles mogen maar niets moeten. Ze doen hele leuke dingen met de kinderen. In de vakanties wordt er een thema bedacht waar elke dag activiteiten bij worden verzonnen. Op alle NSO groepen is het thema hetzelfde, maar de activiteiten worden aangepast op de leeftijd van de kinderen. De afgelopen vakantie ging het over feest. De kinderen mochten verkleed komen, knuffels mochten hun verjaardag vieren, er werden koekjes gebakken, de kinderen geschminkt en er was zelfs een grabbelton. Het is bijna een teleurstelling dat ze na zo’n leuke week weer gewoon naar school moeten.

Ben je op zoek naar een kinderdagverblijf voor je kind, dan is de Notedop dé plek. Kinderen kunnen er echt kind zijn. Maar pas op, als jij aan het einde van je werkdag heel blij bent om je kind te zien is de kans groot dat het even opkijkt en dan vervolgens gewoon door gaat met spelen of zelfs van je weg loopt. Want ook al zijn ze er al de hele dag, het is voor hun nooit lang genoeg!

Trotse moeder van twee kinderen

Trotse moeder van twee kinderen, binnen de Dagopvang