Sport-NSO

Sport-NSO

Naast de ‘gewone’ NSO is er nog een Sport-NSO:

  • De Sport-NSO is voor kinderen van 4 tot 13 jaar en is gevestigd bij de hockeyvereniging bij De Meerpaal.

Kinderen zijn van nature beweeglijk, zij hebben behoefte aan uitdaging, afwisseling en beweging. Op school zitten zij het grootste deel van de dag stil. Het is fijn als kinderen na schooltijd de mogelijkheid hebben om actief bezig te zijn door middel van sport en spel.

Bij de Sport-NSO zijn er sportvelden, zodat er zoveel mogelijk buiten gesport kan worden. Door het uitgebreide assortiment aan sportartikelen kunnen er veel diverse sport-en spelactiviteiten gedaan worden. Centraal staat ontspanning, een gezellige sfeer en persoonlijke uitdagingen aangaan. Dit vinden we belangrijker dan het leveren van prestaties of het uitblinken in een bepaalde sport.

Plezier in samenspel

We leggen bewust de nadruk op het plezier ervaren in het spel en het genieten van samenspelen. Door ons niet te richten op prestaties, leren kinderen niet bang te zijn om te falen. Door te leren van mislukkingen, zal het geloof in zichzelf en het zelfvertrouwen van het kind vergroot worden. Van daaruit zal een kind bereid zijn risico’s te nemen zonder angst voor mislukking en zich juist ontwikkelen. Dit gebeurd onder de sportieve begeleiding van de pedagogisch medewerkers, die de kinderen altijd positief en motiverend benaderen.

Op de Sport NSO kan er ook binnen worden gespeeld als het een keer slecht weer is of een kind eventjes geen zin heeft om buiten actief bezig te zijn.