Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief april 2017

In deze nieuwsbrief informeren wij u over het volgende:

• Ouderavond 23 mei: Omgaan met stressvolle situaties in werk en gezin
• Activiteiten NSO
• Traktaties
• Workshop peuters in beweging
• Notedop gesloten op Nationale Feestdagen 2017
• Oudercommissie vergaderdata: 2017
• Klachtenverslag 2016, Wijziging klachtenregeling

Ouderavond
Dinsdagavond 23 mei vindt er op De Notedop een ouderavond plaats over “omgaan met stressvolle situaties in werk en gezin”. Meer informatie over deze avond leest u in de bijlage van deze nieuwsbrief. Heeft u interesse om de avond bij te wonen, geeft u zich dan op voor 1 mei via: info@denotedop.nl Neem gerust een familielid, vriend of buur mee.

Activiteiten NSO
Nog een week en dan is het meivakantie. De NSO medewerkers zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen. Het thema voor de meivakantie is “Het Circus”. Binnenkort ontvangt u het activiteitenprogramma.
Het lijkt nog ver weg, maar het thema voor de zomervakantie is ook al bekend.
Wij verklappen niet alles, maar de 6 weken staan in het teken van kunst, vies, viezer en viest en duiken we de onderwater wereld in!

De sport –NSO heeft hun eigen sportieve programma.
In de meivakantie draait alles om balans. De Sport-NSO kinderen verblijven tijdens de vakantie altijd aan de Peppelkade. Kinderen die niet op de sport-NSO zitten, maar wel een keer kennis willen maken met de Sport-NSO, kunnen eventueel aansluiten bij één van de sport activiteiten. Als ouder kunt u dit aangeven bij de leiding van de groep van uw kind.

Traktaties
Wanneer uw kind jarig is, is het gebruikelijk dat uw kind ook op De Notedop zijn of haar verjaardag viert. De medewerkers vinden het leuk en zorgen ervoor dat uw kind de gelegenheid krijgt om uit te delen. De laatste tijd merken zij dat er steeds vaker snoep/chips wordt uitgedeeld. Als er meerdere traktaties in de week plaatsvinden kiezen de medewerkers er soms voor om de traktatie aan de kinderen mee te geven, zodat u thuis kunt bepalen wanneer de traktatie wordt gegeten. Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om te kiezen wat u uw kind laat uitdelen. Toch willen wij u vragen om aan een gezonde traktatie te denken. Op internet vindt u tal van ideeën. Het hoeft niet heel uitgebreid te zijn, kinderen zijn al heel snel tevreden!

Workshop peuters in beweging
Begin maart hebben ook wij, twee leidsters van de babygroep, samen met 3 leidsters van de peutergroep, de workshop peuters in beweging gevolgd. De workshop werd door 2 hele enthousiaste cursisten gegeven. Op een heel actieve manier, in twee groepen, werden we direct meegenomen in het spel. We leerden door zelf te doen en te ervaren. Een voorbeeld van een spel was om uit verschillende hoopjes met gekleurde wasknijpers zo snel mogelijk 1 kleur eruit te pakken en aan je kleding te bevestigen. Door simpele materialen te gebruiken zoals wasknijpers en viltjes kun je veel verschillende en leuke activiteiten aanbieden. Hierdoor krijg je kinderen snel en met veel plezier in beweging. Nog een voorbeeld is om kinderen je na te laten doen zoals kruipen, lopen, rennen, hinkelen, huppelen, op 1 been staan enzovoort. Met veel plezier namen we de kennis mee terug naar de werkvloer en zien we dat de kinderen er veel plezier aan beleven!
Groeten Diana en Kitty.

Nationale Feestdagen 2017
Maandag 17 april ’17 2e paasdag
Donderdag 27 april ’17 Koningsdag
Donderdag 25 mei ’17 Hemelvaart
Maandag 5 Juni ’17 2e pinksterdag

Bovenstaande dagen komen niet in aanmerking voor ruildagen.

Oudercommissie vergaderdata: 2017
woensdag 11 januari (pedagogisch beleid)
dinsdag 14 maart (GGD)
woensdag 7 juni (nog in te vullen)
dinsdag 5 september (Voeding )
woensdag 8 november (financiën)

Klachtenverslag 2016, Wijziging klachtenregeling
Hierbij kunnen wij u laten weten dat wij het certificaat “samen werken aan kwaliteit” 2016 hebben ontvangen. Dit certificaat hebben wij ontvangen, omdat de geschillencommissie, net als voorgaande jaren, geen klachten over De Notedop heeft ontvangen. Wij zijn hier natuurlijk erg trots op.

Naast de geschillencommissie bestaat er ook een mogelijkheid om als ouder intern zorgen en/of klachten te delen. In 2016 hebben wij zes maal een zorg van een ouder ontvangen. Uiteraard nemen wij dit uiterst serieus en betrekken wij waar mogelijk de ouders in de wijze waarop wij de zorg kunnen wegnemen of verminderen.

Inmiddels hebben wij de GGD het klachten rapport en certificaat toegezonden.
Op hun verzoek hebben wij een kleine aanpassing gedaan in ons bestaande klachtenreglement.
Het aangepaste reglement ontvangt u in de bijlage van de nieuwsbrief mail van april.

UITNODING OUDERAVOND DINSDAG 23 MEI:

Omgaan met stressvolle situaties in werk en gezin
Stel, je zit op je werk en je hebt straks een belangrijke vergadering. En dan word
je gebeld door de opvang. Je kind is ziek en of je hem of haar zo snel mogelijk
wil komen ophalen.

Op dat moment kan het zijn dat je in tweestrijd bent. Je voelt je waarschijnlijk verantwoordelijk naar je werkgever toe, maar je wilt er ook zijn voor je zieke kind.
Er kan van alles door je heen schieten. ‘Ik kan niet gemist worden bij die belangrijke vergadering.’ ‘Heb ik vanmorgen signalen gemist dat mijn kind zich niet lekker voelde?’ ‘Kan ik het maken om de kinderopvang te vragen mijn kind nog een uurtje op te vangen?’ Dit zijn van die gedachtes die je zouden kunnen overrompelen, waardoor je het overzicht verliest. Met als gevolg dat je wellicht anders reageert dan je eigenlijk zou willen, met uiteindelijk vaak een schuldgevoel.

Wil jij graag leren hoe je sterker en evenwichtiger kunt zijn en daarmee de juiste keuzes maken? Zonder ongezonde stress?

Meld je dan aan voor onze ouderavond op dinsdag 23 mei a.s. bij Kinderopvang de Notedop, waar Marijke Gast jou op een nuchtere en heldere manier inzicht geeft welke invloed emoties hebben op je hart en brein. Ze vertelt je wat de invloed van emotie is op je hartritme en hoe je hier met een eenvoudige oefening invloed op kunt uitoefenen. Je leert hoe je negatieve, onprettige gevoelens kunt transformeren naar een positief en prettig gevoel en wat het effect hiervan is op je lijf en je gedrag. En hoe je daarmee sterker en evenwichtiger kunt zijn in werk en gezin. Ook als er iets onverwachts gebeurt zoals je zieke kind terwijl je op je werk zit.

De Notedop gunt alle kinderen een ouder die in balans is. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van de opvang van De Notedop: voel je welkom! De toegang is gratis.

Plaats: Kinderopvang De Notedop (hal De Beukenoot)
Tijd: inloop vanaf 20:00 uur. Start:20:15 uur tot ca 21:45 uur.
Aanmelden via: info@denotedop.nl

De avond wordt verzorgd door Marijke Gast (www.gastcoaching.nl)

Antistress coach Marijke Gast

Marijke is een nuchtere antistress coach en traint vooral (young) professionals in het zelf managen van ongezonde stress en gelukkig werken.