Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief april 2015

Avond vierdaagse

De avond vierdaagse zal van 19 t/m 22 mei plaatsvinden. Er worden op de Naschoolse Opvang avondmaaltijden verzorgd. Hierover krijgen de NSO ouders een mail. Alle NSO kinderen krijgen een rugzakje met bidon en wat fruit van De Notedop.

Doorstroom van Peutergroep naar NSO

Wanneer uw kind vier jaar wordt en gebruik wil maken van de Naschoolse Opvang dient u uw kind in te schrijven via onze website. Wij merken vaak dat ouders denken dat dit automatisch gebeurt. Wij zullen moeten kijken of er ruimte is en of er vervoer geregeld moet worden. Het is voor ons wenselijk om de inschrijving rond het derde verjaardag te mogen ontvangen.

Nationale Feestdagen

  • Maandag 27april Koningsdag
  • Dinsdag 5 mei Bevrijdingsdag (1x in de vijf jaar)
  • Donderdag 14 mei Hemelvaart
  • Maandag 25 mei 2e pinksterdag

Deze dagen komen niet in aanmerking voor ruildagen.

Controle Teken

De kinderen spelen bij De Notedop dagelijks buiten, graag willen u erop attent maken dat het belangrijk is om uw kind(eren) regelmatig te controleren op teken.

Waar komen teken voor?

Teken komen in het hele land voor, in bos, park, hei, duinen of in de tuin. Ze zitten in de buurt van bomen of struiken in hoog gras of tussen dode bladeren. Teken kunnen zich vastbijten in de huid van mensen. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. In Nederland kunnen teken de ziekte van Lyme overbrengen. Controleer het lichaam van uw kind regelmatig en uw kleding op tekenbeten als uw kind in het groen is geweest. Teken kunnen zich overal vastbijten, maar hebben voorkeur voor liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, randen van het ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek. Heeft uw kind een tekenbeet? Haal de teek snel weg. Hoe langer de teek in de huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt.

U hoeft niet altijd naar de huisarts na een tekenbeet. Heeft de teek al langer dan 24 uur op uw huid gezeten? Overleg met de huisarts of behandeling gewenst is. Heeft u de teek binnen 24 uur weggehaald? Houd tot drie maanden na de tekenbeet de huid rond de beet in de gaten. Let op het ontstaan van een rode ring of andere klachten die kunnen duiden op de ziekte van Lyme. Krijgt uw kind klachten? Ga naar de huisarts en meld dat uw kind door een teek gebeten is.

RIVM-app ‘Tekenbeet’

afbeelding-appHet RIVM heeft de app ‘Tekenbeet’ gemaakt. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) en in iTunes voor Iphone). Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. Teken komen voor op veel plaatsen in Nederland. Ze leven in hoog gras en struikgewas en lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie. Teken kunnen deze bacterie overbrengen en zo de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte van Lyme is meestal goed te behandelen met antibiotica.

Voor meer informatie www.rivm.nl

 

 

Waterpakketten voor de dagopvang

Houten is sinds dit jaar een ‘Jongeren op gezond gewicht (JOGG) gemeente’. Dit betekent dat zij een actieve en gezonde leefstijl van kinderen (en hun ouders) positief willen benaderen. De komende tijd gaan zij het thema Water-Drinken op de kaart zetten. Alle kinderopvangorganisatie ’s uit Houten zijn hiervoor benaderd. Wij hebben besloten om ons hierbij aan te sluiten.

Enquête

Enige tijd geleden hebben studenten van de Erasmus Universiteit in opdracht van De Notedop een enquête gehouden onder ouders. De respons was hoog, wij willen u daarvoor bedanken! In de bijlage vindt u de belangrijkste uitslagen. Wij willen u laten weten dat wij in ieder geval kijken naar de mogelijkheden om muzieklessen te gaan geven op De Notedop.