Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019

In deze nieuwsbrief informeren wij u over het volgende:

  • Personeel
  • Informatieavond week van de opvoeding
  • Groepsnamen
  • Recyclen van luiers
  • Kerstontbijt
  • Opvang in mei- en juni vakantie 2020
  • Sluitingstijden rond feestdagen
  • Oudercommissie vergaderingen 2019/2020
  • Nieuw mailadres oudercommissie
  • Blokfluitles

Personeel

Per 10 september is Joyce van Dort gestart als administratief medewerker op kantoor. Joyce werkt op maandag, dinsdag en vrijdag en zal met name Erika gaan ondersteunen bij de planning.

Informatieavond week van de opvoeding

Tijdens de week van de opvoeding organiseert De Notedop een informatieavond. U krijgt een kijkje in de pedagogiek van Kinderopvang De Notedop, waarin ieder kind uniek is.

Deze avond deelt De Notedop hun pedagogische visie en geeft u handige tips voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Thema’s  zoals omgaan met emoties en wat kan ik verwachten van mijn kind passeren o.a. de revue.

Datum                  : dinsdag 8 oktober 2019

Tijd                        : vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Het programma is van 20.00 uur tot 21.30 uur

Locatie                 : Kinderopvang De Notedop, Peppelkade 38 te Houten

Aanmelden        : info@denotedop.nl o.v.v. naam en aantal personen ( kom gerust samen met bv. een

Buurvrouw of vriendin)

Groepsnamen

Vanaf november gaan wij nieuwe namen hanteren voor de groepen. Alle groepen, met uitzondering van de sport NSO, worden vanaf dat moment aangeduid met een kleur.

 

Oude groep Nieuwe groep
Groep 1 Baby’s Rood
Groep 4 Baby’s Groen
Groep 7 Peuters Geel
Groep 11 Peuters Blauw
Groep 9, NSO Noteclub NSO Oranje
Groep 15, Speelnoot Rood NSO Paars
Groep 18, Speelnoot Blauw NSO Oker
Groep 27 NSO Lime
Sport NSO Sport NSO
 
   

Er komen schilderijen bij de ingang van elke groep te hangen waarop de kleur zichtbaar is. Ze zijn gemaakt door Eva Zegers. Zij heeft vaker schilderijen voor ons gemaakt dus wellicht herkent u de stijl. Het kost even tijd om onze ICT, website en andere communicatie middelen hierop aanpassen. Wij streven ernaar om alles eind dit jaar gereed te hebben.

Recyclen van luiers

In de nieuwsbrief van juni hebben wij u laten weten dat de luiers niet langer gescheiden verwerkt werden. Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft de gemeente contact met ons opgenomen en de situatie wat verduidelijkt.

De oude verwerker van de luiers is helaas gestopt met het omzetten van luiers in groene energie. Maar gelukkig komt er binnen afzienbare tijd een nieuwe verwerker. Die heeft al een grote proef gedaan: http://www.vanluiernaargrondstof.nl/index.php#laatstenieuws

De gemeente wil volgend jaar daar ook de luiers naar toe brengen. Daar moet nog het nodige voor geregeld worden. Tot die tijd worden de luiers inderdaad verbrand. Het leek de gemeente niet handig om nu te stoppen met de inzameling en het dan later weer op te moeten starten. Vandaar dat de gemeente en De Notedop gewoon doorgaan met het gescheiden luier inzamelen.

Kerstontbijt

Bij deze willen wij u alvast laten weten dat we dit jaar weer een kerstontbijt organiseren voor ouders en kinderen van de dagopvang. Het ontbijt zal plaatsvinden op dinsdag 24 december vanaf 7:30-9:00 uur bij De Notedop. Broertjes en zusjes zijn ook welkom. Verdere informatie volgt.

 Opvang in mei- en juni vakantie 2020

Volgend jaar hebben de basisscholen in Houten 1 week meivakantie (27 april t/m 5 mei) en 1 week junivakantie (1 t/m 5 juni). De Notedop zal de kinderen dan de hele dag opvangen zoals gebruikelijk in alle vakanties. Uitzondering hierop zijn wettelijke feestdagen. Dit jaar is De Notedop ook op dinsdag 5 mei 2020 gesloten. Dit is 1x in de 5 jaar het geval op bevrijdingsdag.

 Sluitingstijden rond feestdagen december

In december zijn er enkele dagen waarop wij eerder sluiten:

Donderdag 5 december                17:00 uur
Dinsdag 24 december                   16:00 uur
Dinsdag 31 december                   16:00 uur

Sluitingsdagen Notedop 2020

Nieuwjaarsdag :              woensdag 1 januari
1e Paasdag          :             maandag 13 april
Koningsdag        :             maandag 27 april
Bevrijdingsdag  :             dinsdag 5 mei
Hemelvaart        :             donderdag 21 mei
2e Pinksterdag  :              maandag 1 juni
1e Kerstdag        :              vrijdag 25 december

Oudercommissie vergaderdata: 2019 /2020

Dinsdag 5 november ’19                 (Financiën)
Dinsdag 14 januari ’20                   (Pedagogiek)

Mailadres oudercommissie

De oudercommissie fungeert als mogelijk aanspreekpunt voor ouders met ideeën of klachten. De voorzitter van de Oudercommissie (Raoul Linschoten) de secretaris (Maaike Jongenelen) en de penningmeester (Joeri Morsman) zijn te benaderen, via e-mail: OudersNotedop@gmail.com

Blokfluitles

Wil je graag een instrument leren bespelen: misschien is de blokfluit wel iets voor jou !

Ben je helemaal weg van de prachtige warme houten klank van de blokfluit en wil je het echt goed leren bespelen dan kan je binnenkort starten op je de naschoolse opvang de Notedop. Bij voldoende aanmeldingen kan er op woensdagmiddag vanaf 16.45 uur ongeveer 2 groepen starten. Mochten er meer aanmeldingen komen dan kan er ook nog op de dinsdagmiddag vanaf 16.15 uur gestart worden.

Je krijgt les in kleine groepjes van 3 à 4 kinderen. Ook kun je eventueel alleen les krijgen of duo lessen. De prijzen zullen afhankelijk zijn hoeveel kinderen zich aanmelden, maar zal ergens tussen de 38 en 45 euro per maand liggen.

Veel mensen denken dat de blokfluit een saai instrument is waar je alleen wat kinderliedjes op kunt spelen, maar er zijn echt hele grappige en gekke geluiden uit een blokfluit te krijgen en er bestaan hele kleine blokfluiten, maar ook reuzeblokfluiten die zo groot zijn als een deur! In het begin krijg je les op de gewone blokfluit en leer je heel veel interessante dingen als ritmes, blazen, uit je hoofd spelen, notenlezen, verschillende klanken maken en zelfs eigen liedjes bedenken. Als je net begint kun je met sinterklaas al wat sinterklaasliedjes spelen!

Als je al verder bent kun je overstappen op een grotere blokfluit, de altblokfluit.

Wil je je aanmelden of nog meer info over de lesvormen, tijden en prijzen: mail dan met jbplien@ziggo.nl

Pauline Schenkelaars, docente blokfluit